Diagnostic si tratament | Osteoporoza | Vino la SANADOR!

Osteoporoza tratament

Conținutul

  Metode de tratament Osteoporoza este o conditie care se manifesta prin fragilitatea tesutului osos, cauzata de pierderea graduala a calciului din os.

  inflamația ligamentelor articulației încheieturii

  Astfel, structura osoasa capata un aspect spongios ca de buretece poate conduce la osteoporoza tratament sau chiar la fracturi osoase. De altfel, osteoporoza este cea mai frecventa cauza a fracturilor, aceasta afectiune fiind prevalenta la persoanele in etate.

  dureri articulare ca urmare a

  De regula, sunt afectate oasele din regiunea vertebrala, cele de la nivelul soldurilor sau cele ale antebratului. Investigatii Diagnosticarea acestei afectiuni se stabileste in urma mai multor investigatii paraclinice, precum: Osteodensimetria - este cea mai practicata tehnica de investigare imagistica si de stabilire a diagnosticului.

  Metoda consta in folosirea razelor X pentru a stabili densitatea osoasa, in raport cu un adult de aceeasi varsta si de acelasi sex. Procedura este simpla, rapida si nedureroasa si are avantajul depistarii osteopeniei o conditie caracterizata de pierderi osoase mai reduse ca in cazul osteoporozei .

  magnetoterapie în tratamentul artrozei articulare