Osteoporoza protocol, Protocol terapeutic: M003M – Osteoporoza

Conținutul

  osteoporoza protocol

  Osteoporoza protocol plagiatului este tot mai mult discutată în ultima vreme. Apariția unor programe performante de căutare și identificare a similitudinilor între texte [ Numeroase progrese au fost realizate, atât în înţelegerea metabolismului osos normal, a alterărilor care conduc la osteoporoză, cât şi în privinţa soluţiilor terapeutice.

  Ştim astăzi că este o boală sistemică ce presupune reducerea masei osoase şi alterarea microarhitecturii normale, consecinţa acestor modificări fiind creşterea riscului de fractură.

  osteoporoza protocol

  Din punct de vedere epidemiologic, principalul grup afectat este cel al femeilor la menopauză, cu pierderea secreţiei ovariene de estrogeni ca principal mecanism patogenic. Osteoporoza este considerată secundară la pacienţii la care se identifică o altă cauză pentru fragilitatea osoasă, în afara menopauzei şi a înaintării în vârstă. Tulburări endocrino-metabolice, afecţiuni inflamatorii, digestive, renale şi hematologice pot fi cauze de osteoporoză.

  osteoporoza protocol

  În plus, un mare număr de medicamente, cel mai proeminent exemplu fiind glucocorticoizii, sunt implicate în patogeneza acestei afecţiuni. Cuvinte cheie: osteoporoză, fractură de fragilitate, sistem endocrin, glucocorticoizi.

  osteoporoza protocol