Entorsa simptomelor articulației genunchiului și tratament

Entorsa genunchi

Conținutul

  Cauze comune ale entorsei de genunchi Orice mișcare care presupune supraîntinderea genunchiului poate rezulta în entorsa de genunchi.

  Afla pretul interventiei Ce este entorsa la genunchi? Entorsa la genunchi este o leziune traumatica aparuta ca urmare a intinderii sau ruperii ligamentului incrucisat anterior sau colateral si provocata de o miscare brusca de rasucire, aterizare brutala sau lovitura violenta laterala sau frontala a genunchiului. Intinderea extrema a ligamentelor se produce atunci cand la nivelul genunchiului se aplica o forta extrema sau cand forta respectiva are o directie neobisnuita pentru articulatie. In timpul loviturii entorsa genunchi hiperextensiei, ligamentele incrucisate anterior sau cele colaterale pot suferi intinederi moderate sau, mai grav, o rupere completa, aceasta fiind cel mai sever tip de entorsa la genunchi. Cauze Lezarea ligamentelor genunchiului se produce frecvent in randul sportivilor a caror activitate fizica presupune accelerari, incetiniri sau schimbari bruste de directie, aterizari gresite pe suprafete dure sau neregulate, traumatisme violente in timpul contactului cu adversarul.

  Poate afecta una sau mai multe ligamente în funcție de severitatea accidentării. Entorsa de Ligament Încrucișat Anterior Apare în mișcări bruște de răsucire și hiperextensie îndoirea posterioară a genunchiului ; Entorsă de Ligament Încrucișat Posterior Apare în urma forțelor aplicate asupra genunchiului atunci când acesta este îndoit.

  În urma producerii unui astfel de traumatism, articulația genunchiului devine instabilă.

  Exemple : căzătură pe genunchi atunci când acesta este entorsa genunchiaccident de mașină atunci când genunchii lovesc bordul. Entorsă de entorsa genunchi colateral medial Este provocată atunci când o forță este aplicată pe partea exterioară a genunchiului, împingând genunchiul spre interior Entorsă de ligament colateral lateral Este provocată atunci când o forță este aplicată pe partea interioarăa genunchiului.

  Dacă forța este îndeajuns de mareîn timpul impactului se pot rupe mai multe ligamentechiar și cartilajul genunchiului. Accidentarea cea mai des întâlnităîn care sunt afectate mai mult de o structură articulară ,este cea de entorsă a ligamentului încrucișat anterior plus ruptura de ligament colateral medial.

  entorsa genunchi

  De obicei se vindecă în mod natural Gradul 2 : multe fibre sunt rupteînsă ligamentul încă este intact Gradul 3 : ligamentul este rupt complet. Aceast tip de accidentare ar putea necesita intervenție chirurigicală.

  entorsa genunchi

  Simptomele entorsei de genunchi : Durere pe partea interioară a genunchiului : ar putea semnala o ruptură a ligamentului colateral medial Durere pe partea laterală a genunchiului : ar putea indica o ruptură a ligamentului lateral. Durere pe o suprafață întinsă și instabilitate : ruptură de ligament anterior sau posterior. Tratament Este important ca tratamentul fiziokinetoterapeutic să se înceapă cât mai devreme.

  entorsa genunchi

  Prin exercițiu și prin recâștigarea mișcărilor normale, senzația de ridigitate și durere se va ameliora treptat. Dacă în acest moment consideri că ai suferit o entorsă de genunchi, la Medicine Park International, în București, noi oferim un tratament adecvat și particularizat nevoilor tale, pentru o eficiență crescută în reabilitare.

  entorsa genunchi

  Pentru mai multe informații sau programări, ne puteți contacta la numărul de telefon