Durerea cervicală - durere de spate în regiunea gâtului | ROmedic

Disconfort cervical. Spondiloza cervicala si ameteala

disconfort cervical

Durerea cervicală - durere de spate în regiunea gâtului © Autor: Dr. Durerea cervicală este determinată, de cele mai multe ori, de anumite activități care necesită adoptarea unei poziții vicioase, precum munca îndelungată la calculator, croșetarea sau realizarea altor activități manuale pe termen lung, etc.

Totodată, o poziție vicioasă adoptată în dureri articulare youtube somnului, poate duce la apariția durerii cervicale.

Chest pain: how to distinguish between cardiac and noncardiac causes

În acest ultim disconfort cervical, durerea dispare în aproximativ patru sau șase săptămâni prin tratament corespunzător, care presupune ombaterea simptomatică a durerii, renunțarea la activitățile care duc la apariția durerii cervicale, adoptarea unui program regulat de exerciții fizice și frecventarea periodică a ședințelor de fizioterapie. Durerea cervicală apărută în urma unor leziuni traumatice, precum căderile de la înălțime soldate cu apariția herniei de disc, poate fi ameliorată prin intervenție chirurgicală de corectare a herniei sau poate dispărea spontan în aproximativ trei luni, prin tratament medicamentos simptomatic.

Tumori Infectie meningita Exista mai mult de de tipuri de artrita, dar cel mai frecvent observat tip se numeste osteoartrita. Este o boala degenerativa care determina cartilajul care acopera suprafata oaselor si a articulatiilor sa se uzeze in timp.

Durerea cervicală apărută în cadrul traumatismelor de coloană cervicală, în cazul unui accident de mașină, prin realizarea unor mișcări bruște pendulare, poate fi ameliorată în aproximativ luni, cu persistența însă a unei dureri recurente care poate apărea ocazional în anumite circumstanțe mai deosebite. Durerea apărută în cadrul traumatismelor debutează brusc, are caracter acut, este intensă și poate fi însoțită de edem local sau echimoză.

disconfort cervical

În funcție de timpul scurs de disconfort cervical debut, durerea de coloană cervicală poate fi acută sau cronică. Durerea cervicală cronică poate fi însoțită de anumite afecțiuni precum spondiloza cervicală, stenoza cervicală spinală caracterizată prin îngustarea canalului carpianpoate apărea pe fondul îmbătrânirii organismului sau poate fi datorată unor activități fizice îndelungate și solicitante.

disconfort cervical

Durerea cervicală poate fi disconfort cervical de anumite manifestări clinice precum fatigabilitate, iritabilitate, insomnie și alte tulburări de somn, alterarea abraziunea articulației genunchiului a calității vieții persoanelor în cauză. Formele severe de durere cervicală pot duce la instalarea depresiei în cazul durerii fără răspuns la tratamentul medicamentos administrat și la sindromul dependenței de medicamente în cazul durerior care răspund la tratamentul medicamentos administrat.

Aceste activități pot fi reprezentate de: menținerea îndelungată a capului într-o poziție incomodă cititul sau scrisul îndelungat care necesită menținerea capului aplecat, poziția adoptată în timpul vorbirii la telefonul mobil, dormitul pe o disconfort cervical doarte înaltă, muncă fizică intensă care necesită utilizarea cu predominanță a porțiunii superioare a corpului precum munca în construcții, etc.

Stresul fizic și psihic intens Traumatismele cervicale precum accidentele de mașină, loviturile puternice în regiunea feței, a gâtului sau a spatelui, traumatismele de coloană cervicală apărute în cadrul exercițiilor sportive, plăgi penetrante la nivel cervical determinate de înjunghiere sau strangulare, entorsaîntinderea sau luxația cervicală, leziunile măduvei spinării, hernia de disc cervicală care presupune ruperea discului intervertebral la nivelul coloanei cervicale Spondiloza cervicală.

disconfort cervical